لیست اختراعات منصور ضیائی
استفاده ازميراگرهاي روغني در ساخت سازه هاي ساختماني بزرگ مانند پلها و ساختمانهاي بلند بسرعت در حال گسترش است. در ساخت ميراگر انقباض محوري ادعايي در اين كار به جاي استفاده از سيستم سيلندر و پيستون بكار گرفته شده در ميراگر هاي متداول از قطعات لوله هاي آكاردئوني مسلح شده به حلقه هاي فولادي استفاده به عمل آمده است . بدين ترتيب ميراگر ساخته شده از هيچ گونه سيستم كاسه نمد و يا واشر هاي لاستيكي براي آب بندي روغن استفاده نمي كند . اين ميراگر به سبب عدم وجود قطعات لاستيكي در ان در دراز مدت دچار نشتي روغن نخواهد بود. قطعات بكار گرفته شده در اين ميراگر در عمل نيازمند تراشكاري دقيق ، عمليات سخت كاري سطح فلز ، استفاده از لايه كروم و ... نخواهد بود.
معمولا در روش اتموژئوشيمي مقداري از گاز خاك برداشت شده و مورد آناليز قرار مي گيرد. روشهاي مختلفي پيشنهاد شده است از جمله جمع آوري گاز از يك گودال به عمق حدودا نيم متر. اما در زمان نمونه برداري مقداري از گازهاي جو به كيسه نمونه نفوذ كرده و دقت نمونه برداري كاهش مي يابد. سيستم نمونه برداري با استفاده از يك لوله استيل و موشكي و دستگاه مكنده طراحي شد. كه قادر است با ساده ترين شكل ممكن به وسيله پيكور به عمق يك متري زمين فرستاده شود و بدون هيچ آلودگي گاز خالص را در حجم كم در يك لوله تفلون ذخيره سازد يا از فيلتر مناسب كه جاذب فلزات است عبور دهد. مدت زمان نمونه برداري به كمتر از ده دقيقه كاهش مي يابد و هزينه و تعداد افراد نمونه بردار به يك يا دو نفر محدود خواهد شد. اين سيستم قابليت نمونه برداري در هر نوع خاك را دارد و هر فرد مبتدي قادر به استفاده از اين دستگاه نمونه برداري است. عمق اكتشاف تا 4 كيلومتر پيش بيني شد.
حمل دستي بار در محيط هاي كاري جزو شرايط نامطلوب ارگونومي به شمار مي رود كه در بسياري از صنايع تقريباً اجتناب ناپذير است. كمردرد جزو شايع ترين آسيب ها در اكثر مشاغل بوده كه ريسك فاكتور اصلي آن، اعمال نيروي زياد بر ستون فقرات هنگام خمش كمر حين بلند كردن بار مي باشد. در دنيا چندين اگزواسكلتون (اسكلت خارجي با قابليت پوشيدن) جهت بلند كردن اجسام در محيط هاي كاري به منظور كاهش فشارهاي وارده بر ستون فقرات كارگران اختراع شده است. اين اگزواسكلتون ها عليرغم مزاياي خاص بخود، داراي معايبي از قبيل وزن نسبتاً سنگين، حجيم، ساختار فلزي، دست و پاگير، گران، عدم كارآيي در مشاغل پرتحرك و مناسب نبودن براي ساعات طولاني در محيط كار مي باشند. بنابراين ما جليقه كاهنده فشار بر كمر در بلند كردن بار را اختراع كرديم كه بعنوان يك اگزواسكلتون داراي وزن بسيار سبك با ساختار پارچه اي، بكارگيري راحت، قيمت ارزان و قابليت استفاده در ساعات طولاني مي باشد. جليقه داراي سه بخش بالاتنه، مياني و پايين تنه بوده كه بخش بالاتنه شبيه بندهاي كوله پشتي بر روي شانه ها بسته شده، بخش مياني (كمربند) بر اساس اندازه دور كمر و پايين تنه (ران بند) بر اساس اندازه دور ران فرد تنظيم مي گردد. در پشت جليقه كش هاي استرچي در ناحيه كمر و ران تعبيه شده كه با خمش كمر براي برداشتن بار، نيروي پتانسيل در كش ها ذخيره شده و هنگام برگشت فرد به حالت ايستاده به صورت نيروي جنبشي آزاد مي گردد كه بخشي از فشار و آسيب وارده بر ديسك و عضلات ستون فقرات (ناشي از وزن بار و وزن بالاتنه فرد) را جبران مي كند.
براساس توزيع احتمال عناصر ناخالص بيش از 200000 نمونه تك كاني (پيريت، اسفالريت، گالن) از يكصد معدن بزرگ طلاي هيدروترمال، بانك اطلاعات الكتروني حاوي 17 تيپ متفاوت كاني شناسي و ژئوشيميايي (MGT) تهيه شده است. براي تفكيك و تشخيص نوع MGT انديسها، معادن، زونها، نواحي از روش بيزين در ياضي استفاده شده است. به منظور درك بهتر پيچيدگي ها و تفسير و تحليل داده هاي مدل شده، نرم افزاري بنام MGT براساس سه پارامتر فوق پياده سازي و طراحي گرديد. اين نرم افزار از يك طرف به سيستم تجزيه قابل حمل و نقل X-Ray و از طرفي ديگر به نرم افزارهاي زير مجموعه ArcGIS از قبيل ArcPad متصل مي گردد. لذا براي اولين بار در ايران تكنولوژي سيستم اتوماسيون مراحل اكتشاف، فرآوري، استخراج، پايش زيست محيطي و نمونه برداري بهينه براي هر يك از اين مراحل در معادن طلادار فراهم شده است. از جمله مهمترين برتري اين تكنولوژي كاهش زمان طولاني و پرهزينه اكتشافات ذخاير طلادار و انتخاب روش بهينه براي نمونه برداري توسط افراد مبتدي خواهد بود. بعبارتي بهتر با بومي سازي اين دانش فني ريسك سرمايه گذاري براي جذب بخش خصوصي در اين معادن بشدت كاهش خواهد يافت. در بسياري موارد زونهاي كاني سازي از جمله معادن طلادار بدليل همراهي با جيوه، آرسنيك، گوگرد، سرب و روي و بسياري فلزات سمي ديگر آلودگي هاي فراواني در مرحله استخراج و فرآوري دارند كه شناخت اين زونها قبل از استخراج توسط اين اختراع مي تواند شرايط مناسب براي پايش و سپس بهره برداري را فراهم نمايد.
پد الحاقي وسيله اي براي ايجاد راحتي و كاهش فشار از سوي هارنس ايمني به بدن فرد مي باشد پد الحاقي هارنس داراي سه لايه است لايه بيروني كه در تماس با بدن فرد قرار مي گيرد از جنس راشل كه بر روي فوم EVA لمينت شده است ولايه بعدي پارچه اي است كه از جنس برزنت، جودون و ريپس و... مي باشد كه تركيباتي از متامتريال و يا فوم پلي اورتان و پلي اتيلن و تركيبات ديگر در آن قرار مي گيرد. سپس براي اتصال به هارنس از نيم دايره هايي كه داراي دكمه مي باشند استفاده مي شود و هارنس بين پد اصلي و نيم دايره دكمه دار قرار مي گيرد و بدينوسيله بر روي هارنس ثابت نگه داشته مي شود. اين محصول 8 تيكه مي باشد كه براي شانه چپ، شانه راست، روي ناف، قسمت ران چپ و ران راست و همچنين قسمت كمري در پشت و قسمت زيرين باسن چپ و راست تهيه شده است. از ويژگي هاي اين محصول پرتابل بودن ان است بطوري كه بر روي هر هارنس بويژه هارنس هاي ساده كاربرد دارد. زماني كه فرد در ارتفاع كار مي كند و استفاده از هارنس براي او ضروري است، مي تواند پد الحاقي را به راحتي به هارنس متصل كند و هارنس را بپوشد. در صورت فراموشي، بعد از پوشيدن هارنس نيز مي تواند اين پدها را به هارنس اضافه نمود. از طرف ديگر، مي توان پد الحاقي را به صورت ثابت بر روي هارنس قرار داده و در مواقع نياز از آن استفاده كرد. پارچه رويه اين محصول براحتي قابل تميز كاري و نظافت است.
موارد یافت شده: 5